VAN SMINIA HUYS

Sociëteit HEEREN van SMINIA heeft haar domicilie in het Van Sminia Huys in Leeuwarden. Gelegen in het historische centrum van de Friese hoofdstad, kent het pretentieuze pand een rijke historie vanaf haar bouw in 1739 door Catherina Aurelia Lucia Van Sminia. Na eeuwenlang door notabelen te zijn bewoond is het Van Sminia Huys aan het begin deze eeuw opengesteld voor het publiek. In deze bijzondere ambiance vinden de sociëteitsavonden plaats en kunnen de HEEREN van SMINIA hun relaties stijlvol ontvangen onder het genot van een drankje en een culinair hoogstandje uit de keuken van het Van Sminia Huys. Bij mooi weer is het heerlijk toeven met een hapje en een drankje in de idyllische stadstuin.

De privileges die u als lid heeft in het Van Sminia Huys vindt u bij lidmaatschap.

VAN SMINIA HUYS

Gelegen in het historische centrum van de Friese hoofdstad, kent het pand een rijke historie vanaf haar bouw in 1739 door Catherina Aurelia Lucia Van Sminia. Na eeuwenlang door notabelen te zijn bewoond is het Van Sminia Huys aan het begin van deze eeuw opengesteld voor het publiek.

RESTAURANT SMINIA HUYS

In het Van Sminia Huys bevindt zich een toprestaurant. Het restaurant biedt plaats aan ca. zestig personen.

LUXE SUITES

De luxe suites van het Van Sminia Huys zijn van alle gemakken voorzien om uw verblijf net even iets specialer te maken. Wat is er fijner dan heerlijk te genieten voor de open haard, op het eigen balkon of in de jacuzzi en uw dag te beginnen met een heerlijk luxe champagneontbijt?

HEEREN KAMER

Deze pretentieuze kamer is buitengewoon geschikt voor het houden van vergaderingen, private dining of bijvoorbeeld een exclusieve high tea. De Heeren kamer biedt plaats aan vijftien personen.

SOUTERRAIN

Het Souterrain, met kleine wijnkelder, biedt plaats aan veertig personen. Het is perfect geschikt voor het organiseren van bijvoorbeeld een informele borrel of wijnproeverij.

STADSTUIN

Bij mooi weer is het heerlijk toeven met een hapje en een drankje in de idyllische stadstuin van het Restaurant Sminia Huys.

HISTORIE

Wie waren de bewoners van het Van Sminia Huys door de jaren heen? Klik op onderstaande afbeelding om hen te leren kennen.

historie VSH